Kvinnodagen uppmärksammades i Njurundabommen

Under Kvinnodagen uppmärksammades tre kvinnliga företagare i Njurundabommen. Det var Njurundas centerkvinnor som ville visa sin uppskattning genom att dela ut både blommor, diplom och tårta till kvinnorna. Maria Sundell Hårizånt, Ann-Katrin Berglund Kvissle Skor och Kattis Melander, Kattis Herrkläder som överraskande fick vara mottagare.

Talet som Centerkvinnornas ordförande höll till de tre uppmärksammade kvinnorna.
”I Sverige är bara 26% av landets företagare kvinnor och för att vi ska få ett jämställt företagande många fler kvinnliga företag både på landsbygden och i städerna. Idag på Internationella Kvinnodagen vill vi därför visa vår uppskattning för tre av våra kvinnliga företagare i Njurunda.
Utan er vore Centrum i Bommen ganska tomt och trist. Och därför vill vi uttrycka vår beundran för Er, över att Ni trots pandemin och alla ny- och ombyggnader i byn kämpat er igenom svårigheterna.
Ni är starka kvinnor och bra förebilder för oss alla.”

Gudrun Pettersson Centerkvinnorna, Ann-Katrin Berglund Kvissle skor, Maria Sundell Hårizånt, Kattis Melander Kattis Herrkläder och Märta-Britta Forsberg Centerkvinnorna

Diplomets text löd:
Vi vill uppmärksamma dig för att du är en driven och kreativ företagare. En stark kvinna som är en förebild för oss alla.

Maria Sundell som firar sitt företagande med hela 35 år, tyckte det här var mycket överraskande och trevligt.
Som mest har hon haft 7 anställda och i dagsläget är de 3 stycken. Vanja som är den som varit med längst anställdes 1988.
Ann-Katrin tog över företaget för 5 år sedan och att det skulle bli ett tufft första året det förstod hon, men att även de följande åren skulle bli utmanande det hade hon nog inte räknat med. Denna uppmärksamhet de fått idag tycker hon var mycket glädjande och väldigt roligt.
Kattis som haft sin butik i 6 år tyckte detta ar skitkul. Det har varit många tuffa år som vi har kämpat med allt tok runt omkring oss, säger Kattis, så det här var verkligen roligt.


Njurunda.nu önskar alla tre kvinnorna en god fortsättning och hoppas att
framtiden ser ljusare ut än de gjort de senaste åren.

Vid pennan / Viola Bogstag, WebbMera