Se & Göra

I Njurunda kan Du finna mycket intressant både för dig som är bosatt här och för dig som kommer hit på besök. Du som är boende i Njurunda kanske har vänner på besök som vill se lite av vårt Njurunda. Klicka dig fram i menyn och få lite tips om vad ni ska göra när vänner och bekanta kommer.

Några dagar i Njurunda kan se ut så här:
Besök kustbandet som är fantastiskt vacker under sommaren, men kan också vara härligt att uppleva en stormig höstdag. Här hittar du Lörudden, Skatan, Galtström, Junibosand, Bergafjärden. På flera av platserna finns sommarrestauranger, gamla fiskelägen och härliga badplatser.

Ett besök på Svartviks Kulturarv är en upplevelse, här finns ett stort kulturarv. Det är ofta guidade turer och fika eller mat finns på Café Svartvik eller Herrgården. Under sommaren finns en köksträdgård som drivs av ideella krafter.

Det första du ser när du närmar dig Kvissleby är Nolbykullen som reser sig mitt i byn. Vintertid slalombacke och sommartid uppmärkta promenadstråk från Nolby, Fiskdammen (Bergfotsstugan) eller Hemmanet upp på kullen. Från toppen får du en vidunderlig utsikt ända ut till kusten. I Nolby finnas även Nolby Högar med arkeologstigen. Fint promenadstråk med information om 1000-årig historia.

I Kvissleby på andra sidan Ljungan hittar du Dykets Frilufts- och Rekreationområde. Härlig badplats vid Dövikssjön, stora gräsytor, fotbollsplan, scen, innebandyplan, grillplatser, sommarkiosk mm.

Njurundabommen med gamla kyrkoruinen, vackra, prisbelönta begravningsplatsen i Mjösund som sträcker sig ner mot Ljungan (väl värt ett besök). Vår vackra kyrka som man ser långt innan man kommer fram till Njurunda söderifrån, ligger vackert beläget i Stångån.

Att fiska i Ljungan är alltid spännande. Blir det en riktigt stor lax denna gång?

Mat att äta hittar du både i Njurundabommen och Kvissleby. Pizza, Thai, Sushi, Husmanskost.