Njurunda Byavakt

Byavakten gör skillnad! Byavakten behövs! …och Du behövs i Byavakt!

I Njurunda finns idag en fungerande byavaktsverksamhet med ca 60 privatpersoner som helt ideellt engagerar sig i det brottsförebyggande arbete genom att vara ut på nätterna.

En gång i månaden träffas vi och går igenom vad som har hänt och vad som är aktuellt att hålla utkik efter. I nuläget är byavaktsbilen ute ca 20 kvällar/nätter/dagtid i månaden.
För att kunna bedriva verksamheten under alla nätter erfordras fler frivilliga varför vi tar tillfället i akt att uppmana Njurundaborna att anmäla sitt intresse till Byavakt.

Gör en insats för att öka tryggheten och därigenom minska brottsligheten i ditt närområde. Du bestämmer själv hur ofta du vill köra, vem du vill åka med ( vi är alltid två pers i bilen). Hur du vill köra kan ju även bero på säsongen. Kanske du har mycket att göra en tid på året och då avstår att köra medan du andra gånger kan ställa upp mera.

Föreningen bildades den 3 oktober år 2000 vid ett allmänt utlyst möte  i Kvissleby.

Kontakta oss på 076 -138 82 07 om du:

  • Om du vill bli en av oss

  • När du har gjort iakttagelser och
    vill rapportera till oss.

  • När du vill komma i kontakt
    med Byavaktsbilen direkt

Nu har vår nya Byavaktsbil kommit ut på vägarna! Detta är vår 4:e bil sedan Njurunda Byavakt startade för snart 20 år sedan och denna gång blev det en Ford Kuga.

Vi vill passa på att skicka ett stort TACK till alla våra sponsorer som gör det möjligt för oss att ha en egen byavaktsbil och att göra Njurunda ännu tryggare. Det handlar om företagare av olika slag; hyresvärdar, hantverkare, butiker, verkstäder, hotell, restauranger, industrier, bostadsrättsföreningar, organisationer mm. Ett bra exempel på det sistnämnda är NjurundaFöretagarna som stöttat verksamheten genom alla år. Andra som lämnar värdefulla bidrag är alla som pantar burkar och flaskor på ICA Bommen och som väljer att trycka på Byavaktsknappen.

Bilen är köpt hos Bilkonsult i Sundvall AB som håller till på Skottsund och den är profilerad hos Sundsvalls Profildekor. Teknik och säkerhet har installerats av teknikgänget inom Byavakt.

Byavakten gör skillnad! Byavakten behövs! …och Du behövs i Byavakt!

Sponsorer 2020

Finns du inte med på sponsorlistan?
Maila: byavakten@telia.com eller ring: 070-628 59 07

BRF Ljungå
BRF Nivrena
BRF Roddaren
Clarras Åkeri
Håkan Andersson AB
HSB Hyresrätt AB
ICA Bommen
Kents Bilgummi AB
Ljud & Ljus Control
Länsförsäkringar
M Sjöberg Grus & Kross AB
Njurunda Församling
Njurunda Service AB
NT Byggmaterial
Perssons Maskiner
Sodium Transport AB
Solanders Åkeri AB
Sundsvalls Kommun
Sundsvallslacken
Svartviks Herrgård
Svets & Maskinteknik AB
Tank Cargo AB
Vasa Bryggeri

 

Lämna Ditt bidrag till Njurunda Byavaktsförening.
Alla bidrag är välkomna, stora som små.
BG: 5583-1713
Swish: 123 5031 737

Close It