Annandagspromenad till Bergfotsstugan

Under annandagen arrangerade Friluftfrämjandet i Njurunda en promenad till Bergfotsstugan till skenet av marschaller. Marschaller hade tänts upp från Astravägen i Nolby och från Hemmanet.
Eftersom det var tredje året så kan man säga att det nu är en tradition.

Det var många barn och vuxna som passade på och tog en Annandagspromenad trots att regnet hängde i luften. Men det finns ju inget dåligt väder, sägs det. När besökarna väl kommit upp till stugan blev de bjudna på varm saft och grillade äpplen med kanel och socker och många var det som passade på att ta en mumsbit av äpplena som Lotte Nord grillade vid den öppna elden.

Mulle som fyller 65 år i år, fanns givetvis på plats och gladde både vuxna och barn och stugan var också öppen för de som vill komma i i värmen en stund. Där inne brann ljusen från takkronorna, kandelabrar och den öppna spisen.
Ett välbesökt arrangemang och besökarantalet var nog säker över 60 pers, kanske mer.
Friluftfrämjandet har spårat runt Fiskdammen där alla med skidor tar sig fram. Både för nybörjare, barn eller snabbåkande som vill få upp flåset. Spåret är belyst under de mörka timmarna.
Läs mer om eljusspåret och allt som händer vid Bergfotsstugan på Friluftsfrämjandets FB-sida: https://www.facebook.com/friluftsframjandetnjurunda