Nytt i Njurunda

Briggen Tre Kronor och Miljöutställning till Sundsvall 30 sept – 2 okt

Segla med den vackra briggen Tre Kronor af Stockholm! Besök miljöutställningen ”Etta med kök” och lär dig mer om vad du kan göra för att skydda dig själv och Östersjön. Initiativet Hållbara Havs nya miljöutställning och den vackra briggen Tre Kronor af Stockholm gästar Sundsvall 30 september – 2 oktober! Den nya miljöutställningen ”Etta med kök” visas och det arrangeras ”Öppet skepp” samt seglingar.
ANKOMST Sundsvall: Tisdag 30 september ca 10.00.
ETTA MED KÖK – EN MILJÖUTSTÄLLNING
Tisdag 30 september kl.10-16, Onsdag 1 okt samt Torsdag 2 oktober kl. 09-16.
En utställning om vad du kan göra i ditt hem för att minska din påverkan på Östersjön.
Miljöutställningen som visas på kajen i anslutning till briggen Tre Kronor är framtagen i samarbete med forskare vid Stockholms universitet och handlar om rester av läkemedel och kosmetika som spolas ut i våra vatten, kemikalier i plaster i leksaker och andra produkter som vi hittar i våra hem samt om ämnen som finns i vår mat och som misstänks kunna påverka oss. Utställningen är utformad som en ”etta med kök” där vi finner produkter från vår vardag. Här finns information om vilka som är skadliga och hur vi kan undvika eller hitta alternativ till dessa. Syftet är att på ett enkelt sätt hjälpa den enskilda individen och att i förlängningen rädda Östersjön. Utställningen invigdes av miljöminister Lena Ek under Almedalsveckan.
Fri entré.
ÖPPET SKEPP Onsdag 1 oktober och Torsdag 2 oktober kl. 09-12.
Under besöket i Sundsvall bjuder Tre Kronor af Stockholm in till ”Öppet Skepp” med visningar av skeppet. Besättningen finns på plats, visar och berättar om fartyget samt om våra seglingar.
Fri entré.
SEGLINGAR
Segla med och upplev hur det är att segla ett äkta segelfartyg på samma sätt som man gjorde vid mitten av 1800-talet! Under seglingen får alla som vill vara med och prova på. Man behöver inte kunna något om segling utan besättningen berättar och instruerar så att alla kan vara med.
KVÄLLSKRYSSNINGAR Onsdag 1 oktober och Torsdag 2 oktober kl 16:00-20:00.
Fyra timmars härlig segling inklusive middag!
Pris 845 kr. Barn t o m 18 år 695 kr.
BOKNING Följ länk på www.briggentrekronor.se eller köp biljett ombord under Öppet Skepp. Ring 08-586 224 00 för info.

LÅNGSEGLING Sundsvall – Gävle Fredag 3 oktober – lördag 4 oktober
Segling över öppet hav med Tre Kronor af Stockholm! Pris 2 450 kr. Samtliga måltider ingår. Avgång från Sundsvall kl. 08.00 den 3 okt. Ankomst Gävle den 4 okt. ca kl. 12.00
BOKNING Följ länk på www.briggentrekronor.se eller köp biljett ombord under Öppet Skepp. Ring 08-586 224 00 för info.

Initiativet Hållbara Havs ungdomsverksamhet
Hållbara Hav satsar stort på ungdomsverksamhet och hela sommaren seglar ungdomar från Marina Läroverk med Tre Kronor. Målet med deras medverkan är att de ska lära sig mer om Östersjön och de miljöfrågor som är förknippade med vårt vackra innanhav och vår förhoppning är att de ska lämna Tre Kronor som goda ambassadörer får Östersjön. I många av de olika hamnar som Tre Kronor besöker gör ungdomarna studiebesök för att lära sig mer om det miljöarbete som sker i landet.
För mer information:
Christina Thimrén Andrews, Projektledare. christina.t.andrews@briggentrekronor.se 070-818 82 38
Initiativet Hållbara Hav / Briggen Tre Kronor Nominerades till Nordiska Rådets Natur- och miljöpris 2013.

www.hallbarahav.nu
www.briggentrekronor.se

Datum och Tid: 2014-09-30 10.00.00 – 2014-10-02 20:00:00

Close It